VOORDELIG MOTORRIJDEN MET EEN AUTORIJBEWIJS

 

Rijd je een auto van de zaak, dan merk je dat flink in je portemonnee. De fiscale bijtelling voor een auto tikt immers stevig aan. Veel mensen weten niet dat de bijtelling voor een motor van de zaak lager is. Die is zelfs superlaag. En die superlage bijtelling geldt ook voor een Qooder, de motor waar je op mag rijden met je autorijbewijs. Met een Qooder van de zaak bespaar je per jaar makkelijk duizenden euro’s ten opzichte van een auto van de zaak. Bovendien zijn ook je motorkleding, helm, laarzen, tassen, een navigatiesysteem en andere accessoires aftrekbaar. Dat maakt een Qooder van de zaak heel interessant.

ZO GUNSTIG IS DE MOTOR-BIJTELLING

 

Voor een motorfiets moet je net als voor een auto bijtelling betalen. Maar die is erg gunstig. Voor een motor moet je de totale jaarlijkse kosten bepalen. Vervolgens reken je de kosten per kilometer uit. De kosten van je privékilometers tel je in je belastingaangifte op bij je inkomen. Maar de woon-werk-kilometers ziet de fiscus niet als privékilometers. Bij weinig privékilometers blijft je bijtelling dus heel laag. En in tegenstelling tot een auto die je zakelijk rijdt, hoef je voor de fiscus geen nauwkeurige kilometerregistratie bij te houden waarmee je bewijst hoeveel privékilometers je per jaar met je motor rijdt. Dat scheelt je ook rompslomp.

REKENVOORBEELD

 

In dit rekenvoorbeeld zie je meteen waarom een motor en dus ook een Qooder van de zaak veel voordeliger is dan een auto die je zakelijk rijdt. Als motorrijder betaal je alleen belasting over de werkelijk afgelegde privékilometers. Stel dat jouw motor over het hele jaar berekend 24 cent per kilometer kost. Als je dan opgeeft dat je 5.000 kilometer privé rijdt, wordt je bijtelling € 1.200 (5.000 X 0,24). Daarover moet je, afhankelijk van je inkomen, 42% of 52 % belasting betalen. Dat is € 504 of € 624. Vergelijk dat met een kleine gezinsauto.  Daarvoor betaal je door het bijtellingspercentage zeker vier keer zoveel aan belasting.

VOOR ONDERNEMERS IS ER NOG MEER VOORDEEL

 

Ben je ondernemer, dan wordt een motor van de zaak financieel nog gunstiger. Behalve van de lage bijtelling profiteer je dan ook bij de aanschaf van voordelen. Je kunt de btw terugvragen. Dat maakt je motor of Qooder al meteen 21% goedkoper. Daarnaast kun je de KIA (Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek) gebruiken. Dat betekent dat je 28% van de netto aanschafprijs (dus zonder btw) bij je belastingaangifte van je belastbaar inkomen mag aftrekken. Auto’s zijn expliciet uitgesloten van deze regeling, maar motoren niet. Die vallen er dus gewoon onder. Ook dat levert je weer een financieel voordeel op.

ONZE ZAKELIJKE ADVISEUR HELPT JE GRAAG OP WEG

Wil je meer weten over de voordelen van het zakelijk rijden van een Qooder? Onze zakelijk adviseur helpt je graag verder met een persoonlijk advies. Hij kan je alles vertellen over de aantrekkelijke financiële en fiscale voordelen van het zakelijk rijden van een Qooder. Weten wat de voordelen voor jou zijn? Neem dan even contact op met onze zakelijke adviseur, hij helpt je graag verder: 032 021 93 70